Üzüm, dut, kuşburnu, hurma ve keçiboynuzu… Pekmezin birçok çeşidi var. Üstelik sıhhate yararları da saymakla bitmez. Bahsettiğimiz pekmez çeşitleri içeriğindeki bileşenler sayesinde kanserden kemik erimesine kadar pek çok sıhhat sıkıntısına karşı koruyor. Uzmanlar pekmezin antioksidan açısından epeyce varlıklı bir yiyecek olduğunu söylüyor. Pekala, hangi pekmez neye uygun gelir ya da günde ne kadar pekmez tüketmeliyiz? Sizler için öğrendik…
Pekmez üzüm, kuşburnu, incir, keçiboynuzu yahut dut üzere tatlı meyvelerin ya da şeker pancarı ve ardıç meyvesi üzere şekere dönüşebilecek tarım eserlerinin ezilerek kaynatılmasından elde edilen bir çeşit şuruptur.
Gelelim asıl soruya: Günde ne kadar pekmez tüketmeliyiz?
1 yemek kaşığı pekmezin içerisinde…
Peki hangi pekmez neye yeterli geliyor?
Demir eksikliğiniz varsa üzüm pekmezi tüketin.
Öksürük ve teneffüs yolları hastalıkları için keçiboynuzu pekmezi tüketin.
Sindirim sisteminizi güçlendirmek için hurma pekmezi tüketin.
Cinsel sıhhatiniz için karadut pekmezi tüketmelisiniz.
Pekmezin neyden yapıldığına nazaran içeriği ve besin kıymetleri değişiyor. Bu nedenle şayet mümkünse hastalığınıza uygun bir çeşidini tüketmeniz öneriliyor.